Audi A3 Sportback vinder Det Gyldne Rat i kompaktklassen

Audi A3 Sportback har vundet "Das Goldene Lenkrad 2020" i kompaktklassen. I den prestigefyldte kåring afgiver først læsere af Auto Bild, magasinets tilknyttede europæiske magasintitler og avisen Bild am Sonntag deres stemmer. En international ekspertjury vælger herefter vinderne blandt de nominerede.

”Vi har fortsat succeshistorien med vores kompakte model i år med den fjerde generation af Audi A3 Sportback. Prisen ”Das Goldene Lenkrad” repræsenterer en stærk teampræstation, som vi er stolte af," udtaler Audi CEO Markus Duesmann. Modellen er spændende for en bred målgruppe og sætter benchmarks inden for design og digitalisering. Projektleder Johannes Lindermeier tilføjer: ”Vores nye kompakte model er sportslig, digital og connected – i A3-projektteamet er vi overbeviste om dens kvaliteter. Og vi er glade for, at A3 også imponerede de mange læsere og juryen. ”

Kåringen

“Das Goldene Lenkrad” er ikke kun en af de mest prestigefyldte kåringer, men også en af de ældste i Tyskland – den blev uddelt første gang i 1976. Et felt på 63 nye modeller, opdelt i otte klasser, deltog i kåringen af "Das Goldene Lenkrad 2020." I hver kategori kvalificerede de tre modeller, der havde modtaget flest stemmer i læsernes afstemning, sig til finalen. Den sidste runde med 24 biler fandt sted på DEKRA Lausitzring i begyndelsen af oktober. På racerbanen vurderede en jury bestående af internationale eksperter kandidaterne efter kriterier baseret på testskemaet fra Auto Bild. Panelet omfattede bl.a. tidligere racerkørere Hans-Joachim Stuck og Joachim Winkelhock samt eksperter fra Auto Bild og dets tilknyttede titler. Pointene blev tildelt under opsyn af en notar.

A3 vinder for 4. gang

Audi A3 har en tradition for at vinde: I 1996 grundlagde den premium kompaktklassen, da mærket med de fire ringe etablerede et nyt segment, og siden da har Audi A3 vundet "Das Goldene Lenkrad" tre gange – i 1996, 2012 og 2013. I foråret 2020 blev fjerde generation af Audi A3 lanceret på markedet. Under det progressive design er der et væld af innovationer, der kommer fra de større klasser, såsom infotainment, undervogn og assistentsystemer. Kort efter A3 Sportback blev A3 Limousine, de to S-modeller og den nye A3 Sportback TFSI e plug-in-hybrid-model lanceret på markedet.

Kategorier
Minibiler
Lille mellemklasse/Kompaktklassen
Små SUV’er
Mellemklasse SUV‘er
Store SUV’er
Mellemklasse SUV’er med plug-in-hybrid teknologi
Stor mellemklasse og premiumbiler med plug-in-hybrid teknologi
Sportsvogne
Bedste bil under 25.000 Euro
Bedste bil under 35.000 Euro
Årets smukkeste bil
Bedste innovation

Se vindere og begrundelser på Autobild.de


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk