Audi RS 4 Avant i 25 års jubilæumsudgave

Audi præsenterer en specialmodel i anledning af RS 4's 25-års jubilæum: Audi RS 4 Avant edition 25 years. Eksklusive detaljer og den ikoniske farve Imolagul er en hyldest til Audi RS4 Sport. Jubilæumsmodellen har naturligvis samtidig fået mere power, og så produceres den kun i 250 eksemplarer, hvoraf et enkelt kommer til Danmark.

Med Audi Avant RS2 og Audi S6 plus lancerede Audi ideen om en sportsstationcar tilbage i 1990’erne. Den første RS-model fra quattro GmbH (i dag Audi Sport GmbH) var dog RS4 Avant, generation B5 fra 1999. Den havde et bredere karrosseri end Audi S4 og en 2,7-liters 6-cylindret biturbomotor med en ydelse på dengang enestående 380 hk. Den mest sportslige udgave af første generation af RS 4 blev lanceret i 2001 i form af RS4 Sport. Den havde fx ekstra sænket undervogn, skålformede sæder, sportsudstødning og ruskindsrat. Det markante design har dannet inspiration til RS 4 Avant edition 25 years, som netop er den mest sportslige udgave af den aktuelle B9-modelrække.

Mere power
Videreudviklingen af motor, undervogn og dæk skaber optimeret performance. V6-biturbomotoren i den nye RS 4 Avant edition 25 years yder 470 hk og leverer et maksimalt drejningsmoment på 600 Nm. Det er 20 hk mere end RS 4 Avant. Jubilæumsmodellen accelererer fra 0 til 100 km/t på 3,7 sek., hvilket er en forbedring i forhold til Audi RS 4 Avant på 0,4 sek. Tophastigheden er 300 km/t, og nedbremsninger klares af det keramiske RS-bremsesystem, som er standardudstyr. RS-sportsudstødningssystem plus med afgangsrør i matsort giver mulighed for et intensivt lydbillede.

Launch Control, som giver fuld udnyttelse af accelerationspotentialet i RS 4 Avant edition 25 years, signalerer med lyskurvesymbolet i instrumenthuset det ideelle tidspunkt til at sætte i gang.

Optimeret undervogn
Audi RS 4 Avant edition 25 years er udstyret med RS-sportsundervogn pro, som er en manuel justerbar gevindundervogn, der giver den bedst mulige spredning mellem komfort og performance. Den giver jubilæumsmodellen en sænkning på 10 mm i forhold til RS 4 Avant. Derudover er det muligt at sænke undervognen yderligere 10 mm manuelt, hvilket svarer til en sænkning på i alt 20 mm i forhold til standardmodellen. quattro-sportsdifferentialet giver bl.a. mere fokus på bagakslen, og sammen med den reviderede software i gearkassestyreenheden, der giver reducerede skiftetider, er der lagt op til endnu mere køreglæde.

Som noget unikt for Audi RS 4 Avant edition 25 years er den negative camber på forakslen forøget med to grader, og der er også blevet monteret stivere tværarmslejer. Det giver øget vejgreb, bedre køreegenskaber og dermed højere hastigheder i sving for bilen. En stift forbundet hjælperamme på bagakslen sørger for en mere præcis respons fra undervognen og en højere samlet performance. Også takket være det forbedrede torsendifferentiale.

Ekstra sæt hjul til racerbanen
RS 4 Avant edition 25 years er udstyret med high performance-dækkene Pirelli P Zero Corsa, som er udviklet til både gadebrug og racerbanen. De er monteret på fræsede 20” letmetalfælge i farven mat Palladium, der blevet vægtoptimeret og har fået ændret indpresningsdybden, så fælgene nu sidder 4 mm tættere på skærmkanterne.

Derudover leveres jubilæumsmodellen med et ekstra sæt hjul med sensorudstyrede semi-slick-dæk af mærket Pirelli P Zero Trofeo RS samt Pirelli Track Adrenaline System. Dækkene er udviklet specielt til brug på racerbane og udleveres på 20” letmetalfælge i matsort.

Track Adrenaline System fungerer via avancerede sensorer i dækkene, som forsyner bilens fører med informationer i realtid om dæktryk og -temperatur samt med kørselsanbefalinger for at optimere dækkenes performance på racerbanen.

Designet er en hyldest til RS4 Sport
Som RS4 Sport (B5) fås den nye specialmodel også i farven Imolagul. Derudover er en lang række eksklusive designdetaljer med til at gøre jubilæumsmodellen speciel. Fx er pyntelister, Audi ringe og modelbetegnelsen udført i sort højglans, pynteelementet i baglygterne er som noget nyt udført i sort, og Matrix-LED-forlygterne har mørkttonet glas. Ligesådan er optikpakken i mat kulfiber er sammensat eksklusivt til jubilæumsmodellen. Jubilæumsmodellen har ingen tagræling for at give den en lavere og mere sportslig silhuet.

Kabinen er forsynet med gule kontrastsyninger som en påmindelse om den sort-gule læder-Alcantara-kombination i RS4 Sport fra 2001. De skålformede RS-sæder har diamantformede syninger og en ryglænsbagside af kulfiber.

”RS 4 edition 25 years”-modelbetegnelse er præget ind i ruderne mellem C- og D-stolpen, og i kabinen henviser en fortløbende nummerering til det begrænsede antal på 250 modeller.

Audi RS 4 Avant edition 25 years i Danmark
Et enkelt eksemplar ud af de i alt 250 specialproducerede Audi RS 4 Avant edition 25 years finder vej til Danmark.

Audi RS 5 Sportback lanceres samtidig i en performance edition med samme tekniske specifikationer som RS 4 Avant edition 25 years. Den er også limiteret til 250 eksemplarer, men den får vi ikke at se på de danske veje.

Forbrugs- og emissionsværdier for de nævnte modeller:
Audi RS 4 Avant
Brændstofforbrug ved blandet kørsel: 10,3 km/l
CO2-emissioner ved blandet kørsel: 220 g/km

Audi RS 4 Avant edition 25 years
Brændstofforbrug ved blandet kørsel: 10,1 km/l
CO2-emissioner ved blandet kørsel: 225-224 g/km


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk